9.04.2013 г.

"Легионерският щурм"






("Бич", редактират заклети легионери, № 7, юли 1942 г.; в: Поппетров, Н. - "Социално наляво, национализмът-напред". С., 2009 г., с. 452-454)


юли 1942 г.


Като бойки носители на нов обществен и политически ред ето ние вече 12 години бием тревога, за да разбудим заспалите души на нашето време. Легионни факлоносци, апостоли на величествените идеи за правда, хляб и свобода идат по стръмните пътеки на живота, за да разбият мрака на предразсъдъците и хилавата политическа проказа.

Цели 12 години ние отстояваме хулите и тормоза на стадо от продажни души, обхванали в кървавите си и хищни лапи нещастната съдба на народа ни. Дванадесет години мълниеносният легионерски щурм разбива с челичените си гърди разкапалите позиции на буржоазно-плутократския свят. И навсякъде нашите усилия се увенчаха с ореола на победата. Защото няма власт и закони, които да спрат апостолския марш на тия, които искат с цената на собствения си живот да извоюват за народа си повече хляб, повече свобода.

Легионите не са продукт на един правителствен декрет, на който се опира безгръбначната армия от продажни и идейни спекуланти, а живата сила на един лъган, краден и проиграван народ.

Ние се родихме и поехме борбата в най-тежките дни за нашия народ, заклехме се в плача на обездомените деца и бунта на безхлебниците и решихме въпреки всичко тук, в тая страна, да установим с цената на всички средства един нов живот, един нов свят.

Сърцата ни са пламък, духът ни - буря, волите ни - мощен устрем. Ето защо ничия полицейска наредба, с каквито и да било строги санкции, не ще ни спре! На удара ще отговорим с контраудар! Защото утрешният ден ще бъде ден на революционния кипеж. Ден, в който светът на вечното зло ще бъде завинаги сринат. Ден, в който ще бият барабаните на свободата и гордо ще се вее знамето на легионната борба.

Легионери, ние сме пред удара на дванадесетия час! Масонско-правителствените шайки тръпнат в скута на собственото си безсилие. Бъдете готови! Нека при първата заповед на водача да изпълним мъжествено отечествения си дълг.

Българи, върху вашите оголени плещи шепа спекуланти трупат злато и живеят в охолство. Отърсете се от днешната апатия, която ви е обхванала и викнете веднъж завинаги с мощния си глас: "СТИГА..., защото чашата на търпението преля.

Ние искаме ред и закон в тая страна, искаме едно истинско народно управление, окъпано в спонтанното доверие на целокупния български народ, а не олигархично управление, което проиграва националните ни интереси и ограбва нашия черен труд!

Елате в нашите редове! Подкрепете вашите синове, обединени в огнените редици на Българските национални легиони, та заедно с вас да изградим едни по-светли и по-честити дни за нашия онеправдан народ!

Моята младост и моите сили, моята енергия и моят живот принадлежат на голямото революционно дело. Аз доброволно ги отдадох, защото фанатично вярвам в победата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар